Vad är tokenomics och hur kan det återuppliva ekonomin?

10/02/2021

Tokenization kombinerar ditt företag med blockchain-teknik och utfärdar dina egna handelstoken som i huvudsak är aktieliknande.

Genom att ansluta till en blockchain kan du gradvis automatisera alla dina affärsprocesser. Samtidigt har du uppdaterad information om dina kostnader, som du kan reagera snabbt och spara betydligt. När du väl har automatiserat hela din verksamhet och är ansluten till blockchain kommer ditt företag att vara problemfritt och välorganiserat för potentiella investerare som gillar att köpa dina tokens.

Tokenisering är processen att skydda känsliga data genom att ersätta ett nummer som genereras av en algoritm som kallas token. Tokenisering används ofta för att förhindra kreditkortsbedrägerier. Dessa tokens kan överföras via internet eller de olika trådlösa nätverken som är nödvändiga för att behandla betalningar utan att de faktiska bankuppgifterna avslöjas. Det faktiska antalet bankkonton lagras på en säker plats.

Tokenisering är en metod som omvandlar tillgångarnas rättigheter till en digital token.
Antag att det finns ett hus för 200 000 EUR. Tokenisering kan göra den här lägenheten till 200 000 tokens (antalet är helt godtyckligt, så det kan vara 2 miljoner tokens). Därför representerar varje token 0,0005% av den underliggande tillgången. Slutligen utfärdar vi en token på en plattform som stöder smarta kontrakt som Ethereum, så att tokens kan köpas fritt och säljas på olika börser.

När du köper en token köper du faktiskt 0,0005% av fastighetens tillgångar. Du köper 100 000 marker och äger 50% av dess tillgångar. Köp 200 000 tokens och äga 100% av tillgångarna. Uppenbarligen blir du inte den juridiska ägaren av fastigheten. Eftersom Blockchain är en fast offentlig huvudbok, säkerställer det att när du köper tokens kan ingen "ta bort" din fastighet, även om den inte finns med i fastighetskadastern. Det borde vara tydligt varför Blockchain tillåter den här typen av tjänster.

Tokenisering av andra tillgångar fungerar på samma sätt. Om det finns en Picasso-bild på 50 miljoner euro kan den också tokeniseras. Detsamma gäller guld och diamanter och andra värdepapper och fastigheter.